Vakantie op Texel

In het noorden van de Nederlandse provincie Noord-Holland ligt het Noordzee-eiland Texel. Het eiland is het meest westelijke bewoonde en grootste West-Friese eiland. De populaire toeristische bestemming herbergt een rijkdom aan flora en fauna en een divers landschap. De grootste Waddenzee ter wereld begint hier en strekt zich uit tot Skallingen in Denemarken.

Vanuit Den Helder kun je een veerboot nemen naar Den Hoorn (‚t Horntje) in het zuiden van het 23,7 km lange en 9,6 km brede eiland. Vanaf De Cocksdorp varen veerboten naar buureiland Vlieland en in Oudeschild is ook een jachthaven. Vanuit Oudeschild vertrekken rondvaartboten en privéjachten. Naast een eigen pers, een eigen bier en een vuurtoren is er in Zuid-Eierland een klein vliegveld.

In juni bracht de veerboot ons naar het eiland en reden we naar ons gehuurde chalet tegenover het stadje De Koog. Het chalet was rustig gelegen in een klein bosgebied. Vakantiegasten uit Ratingen overnachtten in een naburig chalet. 😊

We pakten onze koffers en e-bikes uit de auto en gingen winkelen. We wisten dat er een bevriend stel op de camping logeerde, maar dat we elkaar zo snel in de supermarkt tegenkwamen was puur toeval. We spraken af ​​elkaar ’s avonds te ontmoeten.

Het fietsnetwerk van Texel bestaat uit 76 knooppunten op ca. 140 km aan fietspaden. Of het nu door het bos, over weilanden en duinen, op het strand of op de dijk is, er is voor ieder wat wils. En daar hebben we natuurlijk met onze e-bikes van geprofiteerd en meerdere dagen van plek naar plek gefietst.

’s Avonds ontmoetten we onze vrienden voor een barbecue op het terras en zaterdag verlieten ze ons weer om naar huis te gaan.

In totaal hadden we slechts 4 uur regen en het aanvankelijk koele, bewolkte weer veranderde feitelijk in een zonverbrand klimaat. Het kon niet beter zijn geweest. 😉

Kortom wij hebben 2 heerlijke weken vakantie gehad in de Nederlandse Noordzee.